Завърши строителството на пристанището в Сарафово

Всичко за туризма - почивки, ваканции, места, хижи, хотели, вили, ваканционни селища и курорти. Споделете мнения, впечатления и отзиви за местата, които са ви впечатлили, или от които имате спомени.
bulestates
Мнения: 1
Регистриран: 01 апр 2015, 13:11

Завърши строителството на пристанището в Сарафово

Мнение от bulestates » 01 апр 2015, 13:14

Завърши строителството на рибарското пристанище Сарафово. Това е първият одобрен договор за България по оперативната програма на Европейският Съюз за развитие на сектор "Рибарство" на стойност 10 млн. лв., като община Бургас дофинансира строителството с 2 млн. лв.
Изградени са вълнолом, пристан за малки и големи кораби, място за ремонт на плавателните съдове, рибна борса, паркинг, обслужващи сгради и пътища. Пристанището е с капацитет от 104 плавателни съдове до 8 м и 6 места за кораби до 20 м. В западния му край е разположен хелинг (релса за приплъзване на плавателни съдове на сушата), където има открита площадка за ремонти. Има и място за разтоварване и сортиране на улова от малки кораби, заедно с обслужваща сграда за риболовни пособия.
В допълнение е построена и рибна борса с 20 маси. Целта е да се даде възможност на рибарите за директна продажба на улова и потребителите да закупуват риба без участието на прекупвачи. Административна сграда и паркинг с над 100 места ще обслужват посетителите, като входът в пристанищетоще бъде контролиран от охрана и видеонаблюдение.
Б.Томов

Отговори